skip to Main Content

De bekostiging van de jeugd-GGZ valt (sinds de transitie jeugdzorg) onder de gemeente. U hoeft hiervoor geen contact op te nemen met de gemeente. Indien u de zorg voor uw kind en/of gezin vergoed wilt krijgen dan heeft u een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig (met daarbij vermelding van een vermoeden van een DSM V stoornis). Vervolgens zal ik uw kind aanmelden bij de gemeente waar uw kind ingeschreven staat.

Canté Praktijk voor Pedagogiek en Psychologie is voor kinderen en jeugd tot 18 jaar gecontracteerd bij de Regio Gooi en Vechtstreek. Hieronder vallen de volgende gemeenten: Hilversum, Gooise Meren, Blaricum, Laren, Huizen en Wijdemeren.

Voor vergoeding door de gemeente worden door mij de volgende gegevens van de client aangeleverd aan de gemeente;

NAW gegevens, BSN nummer, indicatie zorg ambulante Jeugd GGZ 0/2, behandelduur.

 

Onderzoek naar leerproblemen wordt zelden door de gemeente of zorgverzekering vergoed. Soms wordt een gedeelte van het onderzoek door de school van uw kind betaald, een enkele keer door uw zorgverzekering. U kunt dit zelf navragen.

Binnen de praktijk wordt gewerkt volgens de beroepscode van het NIP en van de NVO. Informatie hierover is te vinden op de website van de beroepsverenigingen: www.psynip.nl, www.nvo.nl

Wanneer geen sprake is van een (vermoeden van) een diagnose betaalt u de kosten zelf, sessie tarief van € 110 per 60 min (45 min behandeling, 15 min voorbereidingstijd/analyse).

Drs. Marjolein Canté Msc.
Orthopedagoog-Generalist NVO/ Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP / Cognitief gedragstherapeut VGCT i.o./ EMDR Practitioner i.o. VEN

BIG 19930985631, AGB-code: 94-017446
NIP-00204504

 

Back To Top